2012. január 26., csütörtök

The Artist (2011) *****


Hibátlanul kivitelezett melodráma, ami visszarepit a mozi hőskorába, a hangosfilm születésének idejébe. Zseniálisan idéződik meg a némafilmkorszak, a beállitások, snittek, diszletek, a zene, az elképesztő szinészi játék mind-mind a helyén van. Ezzel a fekete-fehér némafilmmel a transzformerek és társaik által elhülyitett, látványorgiára éhes egyszeri multiplexközönség nem hinném hogy bármit is tudna kezdeni (igaz, nem is feltétlen nekik szól), viszont az igazi filmrajongóknak ez egy valódi csemege. Le vagyok nyűgözve. Trailer

2 megjegyzés:

  1. én is ma láttam, hibátlan (utólag valamiért teljesen meglep, hogy hogyan nem készült ilyen film hamarabb). ugyanakkor viszont megdöbbentő, hogy az az akadémia, ami ezt teljesen jogosan 10 díjra jelöli (persze kérdés, hogy mennyit visz haza), az képes egy bridesmaids-et is díjra jelölni (ráadásul mindkét kategóriában az artisttal "versenyez" a fosós-hányós-fingós "év filmje by AFI"), ezzel minden eddiginél jobban aláásva saját hitelét.

    az oss 117 filmeket láttad? azt is dujardinék hozták össze, eurospy paródia, amilyen érzékkel nyúltak a némafilmes témához, simán el tudom képzelni, hogy baromi jó (mondjuk én még a se tutte le donne del mondót se láttam).

    VálaszTörlés
  2. Nem láttam még én sem őket. Az oszkár meg olyan amilyen, mindenki köpdösi, de azért mindenki hivatkozik is rá:) Túl nagy jelentőséget nem kell tulajdonitani neki, mára inkább a marketingértéke lett nagyobb, mint a művészeti. Bár ha jobban belegondolok,ez régebben is igy volt:)

    VálaszTörlés